Stedentrip Luxemburg 4-7 mei 2018 VOL

 

 

Luxemburg

4-daagse stedentrip

 

Dit voorjaar op organiseert Stichting Voorzet Vakantie en Vrije tijd een 4- daagse busreis naar Luxemburg.

 

De busreizen naar Luxemburg worden door Van Nood Reizen zeer zorgvuldig samengesteld. Zo ziet u tijdens uw stedentrip naar Luxemburg op comfortabele wijze wat u absoluut niet mag missen. Luxemburg-Stad heeft zoveel te bieden, in deze 4-daagse busreis naar Luxemburg zult u de belangrijkste bezienswaardigheden zeker zien.

PROGRAMMA LUXEMBURG BUSREIS 4 DAGEN

Dag 1 Namur en Dinant

Vanaf onze opstapplaats rijden we naar Namur in België. Namur, dat ook wel Namen genoemd wordt, staat bekend om de prachtige Middeleeuwse Citadel die hoog boven de stad uitkomt. Natuurlijk krijg je de tijd om deze te beklimmen mét je fotocamera, want een mooi uitzicht heb je zeker! Ook het Belfort van Namur verdient een bezoekje. De klokkentoren van dit bouwwerk staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In de loop van de middag rijden we naar Dinant en ook daar vind je een fantastische citadel. Deze is in de 18e eeuw door de Nederlanders gebouwd. Daarnaast is de uitvinder van de saxofoon in Dinant geboren, genaamd Adolphe Sax. Je kunt een bezoek brengen aan het huis van Sax, waar je op een interactieve manier kennis kunt maken met de saxofoon.

Dag 2 Trier

Na het ontbijt vertrekken we richting de Romeinse stad Trier, één van de oudste steden van Duitsland. Tijdens een stadsrondrit onder leiding van een gids bekijk je de vele culturele schatten die de stad rijk is. Ontdek onder andere de beroemde Porta Nigra, de Dom en de Kaiserthermen. Een bezoek aan het amfitheater van Trier, waar rond het jaar 100 na Chr. gladiatorengevechten gehouden werden, mag natuurlijk niet ontbreken. In de middag krijg je alle tijd om zelf Trier te ontdekken.

De stadsrondrit dient bij boeking te worden doorgegeven.​

Dag 3 Luxemburg Stad

Vandaag brengen we een bezoek aan de stad Luxemburg en die stad is mooi! Vertrouw ons maar! Luxemburg Stad is gebouwd op de steile Bockrots waardoor je vanaf het oude centrum een geweldig uitzicht hebt over het groene dal van de lager gelegen stadsdelen. In de stadswal vind je de oude verdegingswerken, de kazematten, die sinds 1994 op de Wereldergoedlijst van UNESCO staan. Ondanks dat het toch echt een stad is doet alles bij elkaar je denken aan een schattig pittoresk dorpje. Onder leiding van een gids kan je een mooie wandeling maken door de stad. De middag is helemaal voor jezelf. Wandel bijvoorbeeld door Grund, een lager gelegen deel van Luxemburg Stad. Plof neer op een stoel bij Place d’Armes, een groot plein in het midden van de stad. Of geniet van een taartje bij de Chocolate Bar tegenover het Paleis van de Groothertog van Luxemburg. Genoeg keuze in het verrassende Luxemburg Stad!

De stadswandeling dient bij boeking te worden doorgegeven.​

Dag 4 Vianden

Na het ontbijt nemen we afscheid van het hotel en rijden naar Vianden. Vianden ligt aan de grens met Duitland en heeft een fantastische ligging aan de oevers van rivier de Our. Hier kan je opnieuw zelf op ontdekkingstocht gaan. Of wij tips hebben? Zeker! Het reusachtige Feodale burcht dat bovenop een heuvel in de stad staat is een echte must-see. Wil je nog verder omhoog? Neem dan de stoeltjeslift die je naar 440 meter hoogte brengt. Hier kan je genieten van een overheerlijk drankje bij Restaurant Belvédère. Want zeg nou zelf, een drankje proeft vele malen beter met een fenomenaal uitzicht over een vallei. Aan het begin van de middag rijden we terug naar Nederland. Onderweg hebt u de mogelijkheid om iets te eten.


N.B.
Het programma kan indien noodzakelijk in volgorde veranderen. De inhoud van het programma blijft echter altijd onveranderd.

 

De kosten van deze reis zijn € 380 per persoon all inclusief. De prijs is inclusief verblijf, vervoer, eten, drinken en de benoemde activiteiten.

Houd wel rekening met het kopen van extra souvenirs of andere spontane aankopen.

 

Heb je nog vragen of wil je je direct opgeven voor deze reis, dan kun je altijd even bellen naar ondergetekenden of mailen naar stichting@voorzet.nl

We streven ernaar om voor maart a.s. de groep deelnemers compleet te hebben.

Dus……… wees er snel bij!!!

 

Vriendelijke groet,

Joyce Philips(06-46799033)

 

*In deze bus zitten ook andere reizigers.